Bingon pelaaminen on helppoa

Bingon säännöt ovat yksinkertaiset ja siksi ne voi oppia helposti ja nopeasti. Kun on hankkinut yhden tai useamman bingolapun niin voi osallistua bingopeliin. Peli alkaa automaattisesti ja itse ei enää tässä vaiheessa tarvitse tehdä mitään, jos ei halua. Bingossa arvotaan numeroita yksi kerrallaan. 75 numeron bingoissa ennen numeroa kerrotaan tai esitetään miltä riviltä numero löytyy. Näissä bingoissa sarakkeet on nimetty kirjainten mukaan ja niistä muodostuu yhdessä sana BINGO. Esimerkiksi jos arvottu kirjain-numero -yhdistelmä on Bertta viisi, niin mahdollista oikeaa numeroa bingokupongista ei kannata etsiä kuin ruudukon ensimmäiseltä sarakkeelta B. Jokaisella sarakkeella on siis vain tietyt numerot, jotka voivat niissä esiintyä. Se mitä ne ovat, riippuu siitä kuinka monta numeroa bingossa on mukana. 90 numeron bingossa ei tarvitse käyttää kirjaimia apuna, koska numeroita on vain 15 koko bingolapussa.

Ohjeita bingon pelaamiseen

Bingossa voi voittaa monella eri tavalla. Se riippuu siitä, mikä kuvio pelatussa bingopelissä on määrätty oikeaksi kuvioksi. Yleensä kuviot ovat vaaka-, pysty- ja diagonaaliset viiden numeron suorat. Jos bingoa pelataan bingohallissa, niin oikeiden numeroiden merkitseminen pitää tehdä itse. Täytyy siis olla koko ajan valppaana ettei yhtään arvottua numeroa jää huomaamatta. Nettibingossa ei tarvitse välttämättä seurata ollenkaan pelin etenemistä. Oikeat numerot ilmestyvät omalle bingolapulle automaattisesti. Oma tehtävä on vain hankkia bingolappu peliin ja seurata peliä sivusta tai lopuksi katsoa onko mahdollisesti voittanut pelissä.

Bingon eri vinkit ja strategiat

bingon säännötBingossa ei ole sen jälkeen kun peli alkaa muuta mahdollisuutta kuin toivoa, että oma bingokuponki voittaa. Voitonmahdollisuudet ovat kuitenkin sitä paremmat mitä enemmän bingolappuja hankkii. Yhteen peliin voi siis ostaa useamman bingolapun. Bingolappujen hinnat vaihtelevat ja jo muutamalla eurolla voi saada ostettua suurimman määrän bingolappuja yhteen peliin.

Bingopelejä on monenlaisia

Jos kyllästyy pelaamaansa bingoon, niin bingosta löytyy monenlaisia eri versioita. Bingokupongit ovat erilaisia ja pelin tempo voi vaihdella. 75 numeron bingossa kuponki voi olla yksi ruudukko, jossa on ruutuja 5×5 tai kolme tällaista ruudukkoa päällekkäin. Jos ruudukkoja on kolme päällekkäin, niin niistä löytyy kaikki numerot ①-⑦⑤ väliltä. Yksi numero voi esiintyä vain yhdessä ruudukossa. Jokainen ruudukko on arvonnassa erillinen. Niissä täyttyviä kuvioita ei voi laskea kahden muun ruudukon kuvioihin mukaan. Jos pitää esimerkiksi saada kaksi riviä täyteen, niin ne pitää saada samasta ruudukosta täyteen. 90 numeron bingossa ruutuja on 3×9 ja niissä on numeroita vain 15 kappaletta. Yhdellä rivillä on 5 numeroa ja loput neljä ruutua ovat tyhjiä.

Peperinteinen bingokonerinteinen bingokone

Ennen bingon numerot arvottiin bingokoneella. Nykyään niitä voi nähdä pienoisversiona koteihin tarkoitettujen bingopelien mukana. Tällainen samantyylinen arvontakone on edelleen tuttu Veikkauksen lottopelin numeroiden arvonnassa. Tarvittavat numerot on merkitty palloihin ja nämä pallot on pelin alussa kaikki bingokoneen sisällä. Bingokone näyttää myllyltä, jota pyöritetään käsin bingokoneen reunassa olevalla kahvalla. Kun bingokone pyörii, niin sen sisältä tulee numeropallo ja näin on saatu arvottua bingopeliin numero. Pyörittämistä ja arpomista jatketaan niin kauan kuin joku voittaa tai numeroita on arvottu suurin määrä.

Onlinebingon numeroiden arvonta

Kun pelataan nettibingoa, niin pelin numerot arvotaan satunnaisgeneraattorilla. Tällöin mitään numeroa ei tule arvottua suuremmalla todennäköisyydellä kuin muita numeroita. Perinteisessä bingokoneessa on aina mahdollisuus, että jokin numero on kiinni koneen seinämässä ja sen ei ole mahdollista tulla koneesta ulos. Onlinebingossa arvonnan tekee siis ohjelmisto ja sen satunnaislukuja arpova koodinpätkä, joka ei suosi tai hyljeksi mitään numeroa. Nettibingossa ei kukaan ihminen voi vaikuttaa siihen mitä numeroita satunnaislukugeneraattori arpoo. Bingokoneen käytössä on aina mahdollisuus, että joku on tietoisesti jumittanut numeroita kiinni koneen sisälle tai muuten käsitellyt bingokonetta niin että arvonta ei ole joka numerolle yhtä todennäköinen.