Bingohallit Suomessa

Suomessa ei enää juurikaan ole bingohalleja. Suurin osa bingon pelaajista on siirtynyt pelaamaan peliä nettiin. Netissä voittona on yleensä aina rahaa. Bingohalleissa palkinto saattoi olla kahvia, joulukinkku tai muita pieniä palkintoja. Myöhemmin bingoon tuli parempia palkintoja esimerkiksi erilaisia lahja- ja ostokortteja. Tampereen viimeinen bingohalli sulki ovensa vuonna 2014. Ja siitä seuraavan vuonna suljettiin Helsingin viimeinen bingohalli. Bingoa kuitenkin pelataan vielä netin ulkopuolellakin. Sitä pelataan kyläyhteisöissä, risteilyillä, kerhoissa ja lautapelinä kodeissa. Bingohalleissa keski-ikä oli aika korkea, mutta nettibingon myötä ikäraja on laskenut reilusti.

Entisajan bingohallit

entisajan bingoBingohalleissa käytiin ennen todella paljon. Nykyään niitä ei enää juurikaan ole ja sellainen bingokulttuuri on kuollut lähes kokonaan. Ennen bingohalleja oli kaupungeissa useampi. Kun nykyään käydään kahvilla tai vaikkapa oluella aina samassa paikassa ja tätä omaa lähikuppilaa pidetään ns. olohuoneena, niin ennen tällainen paikka oli monelle bingohalli. Moni kävi bingohalleissa säännöllisesti. Bingoemännät olivat monelle tulleet hyvin tutuiksi ja heidän kanssaan saattoi rupatella monista asioista. Bingoa saattoi pitää omana harrastuksena. Samalla sai juotua pullakahvitkin, koska bingohalleissa oli usein myös kahvila.

Bingo voi yhdistää ihmisiä

Bingo on hyvä ajanviete, kun kyläyhteisöt kokoontuvat. Sen avulla voidaan houkutella yhteisön tilaisuuksiin osallistujia. Kaikki tietävät mikä bingopeli on ja miten sitä pelataan. Siksi sitä on helppo tulla pelaamaan muiden kanssa. Palkinnoksi riittää tällaisissa pienimuotoisissa bingopeleissä vaikkapa vanhanajan bingon palkintonakin tunnettu kahvipaketti. Bingokierroksia ehditään järjestää lyhyessäkin ajassa useampi. Aika moni siis voittaa jotain ja sekin on hyvä houkutus tulla pelaamaan bingoa.

Bingoa voidaan pelata myös erilaisissa kerhoissa. Se sopii niin vanhusten kuin lastenkin kerhoihin. Sen avulla lapset oppivat numeroita, opettelevat keskittymään ja toimimaan muiden lasten kanssa yhdessä. He oppivat myös että aina ei voita itse. Tulosta bingolaput peli-iltoihin tai vaikka lastenleikkeihin Bingoruudukon kuponkigeneraattorilla.

Monet eläkeläiset ovat varmasti pettyneitä, kun bingohalleja ei enää Suomesta meinaa löytyä. Siksi on hyvä että he pääsevät bingoamaan omissa kerhoissaan ja muissa tilaisuuksissa, joita eläkeläisille pidetään. Eläkeläisillä riittää aikaa pelata bingoa vaikka joka viikko ja useampi peli kerrallaan. Eläkeläiset voivat järjestää myös bingokerhoja, jotka kokoontuvat säännöllisesti. Tämä on mukavaa ajanvietettä ja varsinkin pienillä paikkakunnilla ehkä ainoita tapahtumia, joita järjestetään. Bingo on niin mukavaa ajanvietettä, että sillä saadaan ihmisiä paikalle. Se että kerhossa vain vaihdettaisiin kuulumisia ja juotaisiin pullakahvit, ei välttämättä riitä.

Bingoa pelataan myös risteilyillä. Risteilyä voidaan markkinoida myös erikseen bingoristeilynä. Viking Line järjestää esimerkiksi bingoristeilyjä Tallinnaan. Bingoa pelataan humorististen juttujen siivittämänä. Entisajan bingohalleissa meininki saattoi olla hiukan tosikkomaistakin. Bingoristeilyllä bingon aikana nauretaan ja se kuka voittaa ei ole niin tärkeää kaikille.

Myös Tallink Siljalla pelataan bingoa hauskoja juttuja kuunnellen. Kun pelataan bingoa niin juontaja pitää samalla hauskuutta yllä. Yksittäisistä peleistä voi myös voittaa jatkopaikan kauden suureen bingofinaaliin. Siellä pääpalkintosumma on tuhansia euroja. Bingo järjestetään yhteistyössä Paf:in kanssa. Tällaiseen bingoon voi osallistua myös pelaajia, jotka ovat tulleet tosissaan voittamaan. Osa kuitenkin edelleen käy bingoristeilyillä sen viihtyvyyden takia. Juontajakin voi olla joku tunnettu henkilö ja samalla kun pelaa bingoa niin saa kuunnella julkkiksen esiintymistä.

Bingo löytyy myös lautapelinä. Se on hyvä vaihtoehto esimerkiksi television katselulle, kun perhe haluaa viettää yhteistä aikaa. Pelin voi ottaa mukaan myös matkalle ja sitä voi pelata vaikka automatkalla, junassa tai lentokoneessa. Tällä tavalla pitkäkin matka sujuu mukavasti bingoa pelatessa.

Baaribingot uutena kokeiluna bingomaailmassa

Bingo on suosittu peli, vaikka sitä ei enää bingohalleissa juurikaan pelata. Sen jälkeen kun bingoa on ruvettu pelaamaan nettibingona, niin bingon keski-ikä on laskenut. Koska bingoa pelaa moni nuori niin se on tuotu myös baarimaailmaan. Baaribingosovellus on kehitetty ravintoloihin ja se on niissä helppo järjestää. Tarvitaan vain tietokone ja joku joka vetää bingoa. Sen avulla voidaan piristää niitä hetkiä baarissa, jolloin on vähemmän ihmisiä ja liian rauhallinen meno. Bingosta voi voittaa pisteitä ja niillä saa lunastettua lipun johonkin ruokapaikkaan. Bingoravintoloita löytyy jo ympäri Suomen.

Bingoon.fi on bingohalleja ja nettibingoa yhtä aikaa

bingoonBingoon.fi on yhdistänyt entisajan bingohallit nettibingopelaamisen kanssa. Heidän kauttaan bingoa voi pelata nettibingona, erilaisissa pelitapahtumissa bingohalleissa tai iltabingoissa vaikkapa työpäivän jälkeen. Kun pelaa bingoa netissä, niin sitä pelataan samaan aikaan myös bingohalleissa. Halleissa on ihan oikeat bingoemännät ja heidän ja muiden pelaajien kanssa voi keskustella myös chatin kautta.

Bingoo.fi – palvelussa on mukana yhdeksän eri bingohallia ympäri Suomen. Hallit sijaitsevat Rovaniemellä, Kemissä, Oulussa, Kokkolassa, Vaasassa, Joensuussa, Seinäjoella, Porissa ja Turussa. Kun pelaa netissä, niin hallin voi valita näistä kaikista, vaikka se olisi kauimpana omasta sijainnista.

Bingoon.fi pelissä voittaa pisteitä. Jokainen piste on euron arvoinen ja niillä voi valita itselleen sopivan lahjakortin. Palkintokin on siis perinteisistä bingohalleista tuttu palkinto. Se voi olla lahjakortti ruokakauppaan, bingoristeilylle, Motonettiin tai sillä voi maksaa polttoaineostoksia Suomen Neste Oil – asemilla.

Bingoon.fi bingoja järjestää yleensä paikalliset urheiluseurat, jotka keräävät varoja seuralle. Nettibingon järjestelyistä ja ylläpidosta vastaakin suomalaisten urheiluseurojen omistama SBH-yhtiöt Oy.

Vanhanajan bingohalleja löytyy vielä

Kaikki bingohallit eivät ole vielä lopettaneet. Vaikka Helsingissä ja Tampereella ei niitä ole enää niin pienemmiltä paikkakunnilta niitä vielä löytyy. Rovaniemeltä löytyy bingohalli nimeltään Rops Bingo ja se on hyvinkin vielä toiminnassa. Se kuitenkin toimii myös Bingoon.fi kautta, joten sen voi laskea myös mukaan tähän uuteen tapaan yhdistää perinteiset bingohallit nettibingon kanssa.

Pelaaminen siirty nettibingoon

Vaikka perinteisiä bingohalleja ei enää juurikaan ole niin bingon pelaaminen on vain lisääntynyt entisestään. Tähän suurin syy on se että bingoa pelataan nyt netissä. Ei tarvitse enää siirtyä jonnekin pelaaman bingoa vaan sitä voi pelata vaikka kotisohvalta. Riittää vain kun omistaa jonkin laitteen, jolla pääsee nettiin. Monella nettibingoa tarjoavalla taholla on myös mobiiliversiot bingonpelaamista varten.

Bingoa pelataan kuitenkin edelleen vanhallakin tavalla eri tapahtumissa ja kokoontumisissa. Se voi olla hyvä ajanviete kerhoissa, kyläyhteisöjen tapahtumissa ja melkein missä tahansa, jonne tarvitaan jotain mukavaa ohjelmaa. Bingon avulla on helppo houkutella ihmisiä mukaan, koska bingoa on helppo pelata ja se on vaan niin mukavaa.

Bingo on nykyään paljon monimuotoisempaa kuin ennen. Ennen se tarkoitti vain istumista bingohalleissa. Nykyään se saa ihmisiä lähtemään bingoristeilyille. Vaikka bingoa pelataan nykyään useimmiten jossain yksin, niin lisää yhteisöllisyyttä siihen on tuonut Bingoon.fi -palvelu. Bingopeli on oikeasti fyysisesti menossa jossain ja tähän paikkaan voi olla yhteydessä chatin kautta. Myös paikallekin voi mennä pelaamaan, jos vain tällainen sattuu olemaan lähellä.

Bingo on tuotu myös baarielämään. Baaribingot ohjelmalla saadaan baarien tylsään hetkeen toimintaa. Bingosta ei pääse siis juuri missään eroon, mutta kukapa niin mukavaa peliä ei haluaisi pelata.